Sosyal Medya

Güncel

BTK’ya ilk kadın üye

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kuruluna (BTK) ilk kez kadın üye atanırken, Kurul'un toplanabilmesi için yeniden ‘yeter sayı’ya ulaşıldı.



BTK'nın kuruluÅŸuna iliÅŸkin kanuna göre, biri baÅŸkan olmak üzere toplam 7 üyeden oluÅŸan Kurul'un üye sayısı, eski BTK BaÅŸkanı Tayfun Acarer'in görev süresini mayıs sonunda tamamlamasıyla 4'e düÅŸmüÅŸtü. En az 5 üye ile toplanabilen ve en az 4 üyenin aynı yöndeki oyuyla karar alabilen Kurul'un üye sayısı Musa Åžahin ve Figen Kılıç'ın atanmasıyla 6'ya çıktı. Böylece Kurulu'un toplanabilmesi için yeterli sayıya da son atamalarla ulaşıldı.

Telekomünikasyon hizmetleri temsilcisi olarak atanan Figen Kılıç, BTK’nın ilk kadın üyesi oldu. Böylece 2001'de Telekomünikasyon Kurulu olarak kurulan daha sonra Bilgi Teknolojileri ve Ä°letiÅŸim Kurulu olarak adı deÄŸiÅŸen Kurul’a ilk defa kadın üye atandı.

Figen Kılıç, 1970'de Gaziantep'te doÄŸdu. Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik MühendisliÄŸini bitiren, yüksek lisansını da Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik MühendisliÄŸinde biyomedikal üzerine tamamlayan Kılıç, 1995'te Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi Bilgi Ä°ÅŸlem Sanayi ve Ticaret AÅž'de (BELBÄ°M) iÅŸ hayatına baÅŸladı. 2010-2014 arasında Çalık Holding ÅŸirketlerinden E-Kent Ödeme Sistemleri AÅž’de Proje Yönetimi ve Yazılım DirektörlüÄŸünü yürüten Kılıç, 2014 -2015 arasında Turkcell Ä°letiÅŸim Hizmetleri AÅž’de görev yaptı. Kılıç, proje yönetimi, test mühendisliÄŸi, süreç yönetimi konularında da özel eÄŸitimler aldı.

Musa Åžahin kimdir?

Ankara'da 1969'da doÄŸan Åžahin, ilk, orta ve lise öÄŸrenimine baÅŸkentte devam etti. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik MühendisliÄŸi Bölümünü bitiren Åžahin, Hacettepe Üniversitesi Elektrik-Elektronik MühendisliÄŸi Bölümü'nden yüksek lisans derecesini aldı. Mezuniyetinden sonra bir süre araÅŸtırma görevlisi olarak çalışan Åžahin, daha sonra çeÅŸitli kamu kurumu ve özel ÅŸirketlerde yöneticilik yaptı. BTK'ya 28 Ocak 2010'da kurul üyesi olarak atanan Åžahin, yeniden Kurul üyeliÄŸine getirildi.

Tayfun Acarer'in görev süresinin sona ermesinin ardından, Kurul, BTK BaÅŸkanlığına vekalet eden Kurul'un 2. BaÅŸkanı Ömer Fatih Sayan ile üyeler Ä°hsan Kulalı, Celalettin Dinçer ve Hidayet Yıldız'dan oluÅŸuyordu.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.